Dag 8

Hade tänkt att jag idag skulle börja bygga upp väggarna till det angränsande duschrummet. Insåg att jag var tvungen att få till VVS biten ordentligt innan jag kunde göra det, då golvspånet som ska ligga i duschrummet går in under väggarna jag ska bygga upp. Vatten anslutningarna behövde flyttas till sin rätta plats, vilket tyvärr fick bli inne i väggen. Inte optimalt men det fanns inte så mänga andra möjligheter då varmvattenröret är något kort. Jag hade också kommit på varför jag hade problem med att få en av klämringskopplingarna täta: Jag hade ju glömt att peta dit stödhylsor i kopplingarna.

En liten tur till Bauhaus igen, för inköp av nya klämringskopplingar, vinklade den här gången, samt stödhylsor till dessa. Passade även på att inhandla renoveringsduk till väggarna och lite mer mjölkpapp att täcka golvet med inför takmålningen som kommer.

Tillbaka från Bauhaus gick det ganska smidigt att kapa vattenrören och montera de nya klämringskopplingarna. Inte en droppe läckte och det kändes mycket bättre vid monteringen den här gången. Började sedan rensa lite prisolrör som nu blivit överflödiga. Det tog mycket längre tid än jag hade tänkt mig, mycket bökande och trilskandes. Resultatet blev i alla fall hyfsat bra. Ny upptäckt var att det blev svår att få fram avloppsröret till det tänkta avloppet. Försökte att vrida en förminskningsmuff så att anslutningen skulle hamna i bättre position, men det verkar som att den muffen är limmad, sitter benhårt. Då vi ska ner ytterligare en dimension så blir lösningen att köpa en till förminskningsmuff . Blir att ta en sväng till lokala bygghandlaren i morgonbitti.

Mycket mer blev inte gjort. Energin börjar tryta lite, både hos mig och hos frun. Vi behöver få lite mer synliga framsteg. I morgon måste väggen till duschrummet komma upp så att energi nivån höjs!

Kyckling och glasnudelsallad till middag, fantastiskt gott!

 

20140721-081140-29500302.jpg

20140721-081141-29501703.jpg

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.